Annan Kreetablogi: Luonnonmullistuksia

Vain kaksi kunnon sadepäivää, alentuneita lämpötiloja ja pohjoistuuli. Seuraavana aurinkopäivänä maisema oli muuttanut ulkonäköään. Helmikuu on ollut poikkeuksellisen lämmin, luonto on odottanut sateita ja talviviileitä. Nyt nuo sateet tulivat juuri sopivasti rankkoina kuuroina, mutta taukoja pidellen. Näin sadevedet sulivat maaperään sen sijaan että ne olisivat juosseet kuivan maan pinnalla suoraan meriin.
Katselen pihamaatani, näen melkoisia muutoksia, ne ovat tapahtuneet kahdessa päivässä niiden kahden sadepäivän jälkeen.

Pihalle parkkeeratut lahjoitusruusut alkoivat versoa. Nyt niissä jokaisessa on pieniä punertavanruskeita lehdenalkuja. Ne näyttävät suostuneen muuttoonsa naapurikylästä pihamaallemme.

 

 
 
       

Viikunapuu on työntänyt esiin koko joukon lehtiä, jotkut niistä alkavat jo muistuttaa suuria viikunanlehtiä. Yhden vastapuhjenneen lehden suojassa kasvaa jo ensimmäinen viikunanuppu. Tämä puu on talvisin täysin lehdetön ranka, nyt se näyttää eloisalta, kevääseen heräävältä.

Muutama vuosi sitten istutettu sitruunapuu ei vielä ole montakaan hedelmäänsä jaellut. Nyt näen sen täynnä nuppuja ja uusia lehdenaihioita. Vielä pari päivää, niin kukat puhkeavat.

Jannis karsi viinitarhansa köynnökset juuri ennen sateita. Oksat on leikattu lyhyiksi tyngiksi. Vaan sielläkin vihertää. Löydän tarhan lämpimimmästä rinteestä vastapuhjenneita pieniä lehtiä, jotkut niistä kasvavat vehreinä terttuina.
Niin paljon tapahtuu nyt niin lyhyessä ajassa, tuntuu keväiseltä. Käväisemme Gious Kampoksen kukkatasangon reunamilla pienellä päiväpatikalla. Siellä narsissit ovat vallanneet kaikki ojanpientareet. Tuuli kuljettaa niiden tuoksua mukanaan.  

Kreetaterveisin
Anna Meurling

You may also like...

6 Responses

 1. Päivi sanoo:

  Kiitos ihanasta Kreetan kevään tuulahduksesta. Niin kovin tekisi mieli täältä lähes lumettomasta Suomesta noille poluille.

 2. Anu sanoo:

  Oi, miten kaunista siellä on ja melkein voi tuntea ne tuoksut! Pääsisipä katselemaan ja haistelemaan, kun sitruunapuut avaavat nuppunsa! Hyvää kevättä sinne koko Kreetalle!

 3. F.Harry Stowe sanoo:

  Tätä lukiessa tuli väistämättä mieleen Eino Leinon runo, Vesku Loirin laulamana ehkä paremmin tunnettu Lapin kesä:

  Lapissa kaikki kukkii nopeasti,
  maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin …

  Jotain yhtäläisyyttä tässä tunnen tuon sateen aikaansaaman nopean kasvupyrähdyksen kanssa, jota niin hienosti kuvasit (sanoin ja kuvin). Kiitos jälleen siitä.

 4. Susanna sanoo:

  Jassu.
  Kyllä on todellakin teillä kevät aikaisessa. Se on vaan niin ihanaa.:) Terveiset Raisiosta.

 5. mirja sanoo:

  Kiitos ylläolevista kuvauksista ,kuvista.Ikävää Kreetalle helpottavista.Osa sieluani on siellä………Voi hyvin.

 6. ninni sanoo:

  Kalimera sinne Kreetalle!Ihania kevätkuvia-ja juttuja,niinkuin aina.On mukava lukea myös kommenttien kirjoittajien viestejä,Tuntuu,että itseltäni menee paljon aikaa haaveillessani Kreikasta ja kaipuustani sinne.niinpä on mukava huomata .että on niitä muitakin haaveilijoita.Haaveet kantavat ja voimia antavat!Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *