Annan Kreetablogi: Mesinmäen joulupuut

Kreetalla ei kasva joulukuusia. Jonkinlaisen joulupuun haluamme kuitenkin aina pystyttää tämän talvisen juhlan kunniaksi. Tänä vuonna kannoimme jouluiseksi pihapuuksemme Harkian-tien varresta kaatamamme agaven kuivuneen kukkalatvuksen. Olemme katselleet näitä korkeita kukkarunkoja pitkin syksyä aamukävelyillämme, valinneet sen sopivimman.
 
Tätä suuripiikikästä pensaskaktusta kasvaa paljon Mesinmäen ympäristössä. Sen hakeminen muistutti mukavasti joulukuusen hakua talvisesta metsästä. Lumihiutaleiden sijasta meitä kasteli riipivä sade, oksilta tipahteli suuria pisaroita vielä kuuron mentyä.

 

 Läheisessä oliivilehdossa työskenteli kolme sadettapelkäämätöntä oliivinpoimijaa. Mitä mahtoikaan liikkua heidän mielessään katsellessaan meitä kaatamassa ja kantamassa tuota melkoista runkoa. Ainakin Jorgoksen lampaita tämä kiinnosti. Ne jäivät vielä tuijottamaan peräämme, puun alla sadettapitävät, joukossaan muutama lähipäivien tulokas.
 
Sidoimme rungon kiinni parvekkeiden kaiteisiin ja maalasimme sen kultaiseksi ja punaiseksi. Koristeiksi värjäsimme Arkadin luostarin takamailta kerättyjä pinjamännyn käpyjä. Päivänvalossa tämä jouluinen koristepuumme näyttää varsin ohuelta ja olemattomalta, sadetaustaansa sulavalta. Mutta illan pimentyessä lamppuköynnös loistaa ja kultaiset kävyt hehkuvat. Ne kertovat meille valon lisääntymisestä, talven pimeimmän päivän jälkeen olemme taas kulkemassa kohti valoa.

Myös Mesinmäen kirkon pihalle on pystytetty valaistu joulupuu. Se muistuttaa enemmän oikeaa kuusta. Kaikessa koruttomuudessaan, satavuotiasta kirkonseinää vasten se luo ympäristöön juhlavan ja lämpimän loisteen. Kylänraitilla tapaavat toivottavat toisilleen – Hyvää joulua!

Hyvää joulua myös kaikille teille lukijoille! 

You may also like...

3 Responses

 1. Hannu sanoo:

  Wautsi! Tuohan komea ja taiteellinen "oletuskuusi". Niin ja koira mukana kuusen haussa, totta kai, kuten täällä koto-Suomessakin. Meillä on melko kylymä aaton aatto, tuossa ulkona -20 astetta, yöllä vähän enemmän.
  Ei muuta kun oikeen, Hyvää Joulua ja Onnelliist Uuttavuotta! sinne Mesimääkeen.

 2. Liisa sanoo:

  Ihana tuo teidän "joulukuusi"!! Tähän mennessä en ole tullut jättäneeksi kommenttia mutta nyt jätän; blogiasi on kiva lukea!

  Hyvää Joulua teille!!

 3. finlandeza sanoo:

  Kala Xristougenna! On mielenkiintoista kulkea retkilläsi mukana kirjoitustesi myötä. Kiitos paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *