Annan Kreetablogi: Syyskuu

Tein eilen pitkän iltakävelyn Milo-koiran kanssa. Tänään alkaa syyskuu ja työkausi, tulen olemaan paljon poissa Mesinmäeltä. Kuljimme toivottamassa hyvää syksyä kyläläisille. Siinä matkan varrella tapasimme niin vanhoja kyläläisiä kuin uusia tuttavuuksia, enemmän ja vähemmän villejä.
– Kali doulia! Hyviä töitä! toivottavat kyläläiset. Kuria Annan pihapatiolla istuu iloinen joukko ystäviä ja sukulaisia: tyttärenpoika on saanut juuri tietää päässeensä opiskelemaan Ateenan yliopistoon, toivomalleen alalle.- Computer, sanoo tyttärenpoika Panagiotis ja nostaa lasia. Ilo on tässä, tulevaisuuteen voi katsoa ainakin hetken luottavaisesti.
Jatkaessamme matkaa tapasimme oliivitarhoja halkovalla teillä kaksi isoa lammasta karitsoineen. Ne tukkivat tien ja emolampaat kopsuttivat tiukan näköisenä etujaloillaan pöllyävää hiekkamaata. Näitä karitsoja ei tulla pelottelemaan! Mietin jo hetken kääntymistä tulosuuntaan, mutta lopulta ohitimme toisemme kunnioittavan etäältä.

Kylän takamaastossa on pieni rotko, siellä sisaruksilla Elefterialla, Eugenialla ja veljellään Jorgilla on laajat vuohilaitumet. Nyt Elefteria ja Jorgi keräsivät säkkejä ruokittuaan vuohet. He tulevat tänne joka päivä juuri ennen auringon nousua ja näin juuri ennen auringon laskua.
Elefteriasta on hauskaa, kun otan hänestä valokuvia. Hän pyyhkäisee hiukset huivin sisään ja asettuu poseeraamaan. – Laitanko valokuvan kehyksissä lahjaksi, kysyn. Elefteria huitaisee kädellään ja nauraa. Se ei ole se tärkein asia. Joskus kun kuljen kyläni läpi ryhmien kanssa ja sisarukset aaseineen sattuvat paikalle, he tarjoavat aasinsa kuvattavaksi. Sen selkään saa mieluusti kiivetä ikuistettavaksi.

Jorgi heittää itsensä aasin selkään, Elefteria askeltaa kumaraselkäisenä perässä. Toivotamme toisillemme hyviä töitä jatkossakin. Ilta hämärtää.

Vielä ennen kotiporttia löydän kylän uusimmat tulokkaat: viikunapuun alle on pesiytynyt uusi kissaperhe. Kolmet hämmästelevät silmät pilkottavat lehtien lomasta. Ilmeisen villejä, ihmiseen tottumattomia pentuja – minulle sähistään, kun tulen kameroineni liian lähelle. Milo-koira saa osakseen lisäksi melkoiset murinat.

Tänään on sitten syyskuu. Työkausi on käynnistynyt. Lähden matkaan kiertämään kaunista Kreetaani. Matkanvarrelta lähetän terveisiä. Hyvää syyskuuta kaikille lukijoille!
Kreetaterveisin
Anna Meurling  

You may also like...

1 Response

  1. Hilkka sanoo:

    Kiitos Anna, seuraamme sinua matkallasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *