Annan Kreetablogi: Kevät on täällä!

Viikot ennen töiden alkamista ovat aina hiukan hullunmyllyä. Viimehetken valmistelut ja suunnittelut päättyvät vasta silloin, kun ensimmäiset kevätkulkijat laskeutuvat Kreetan kamaralle, pääsemme siihen varsinaiseen työhön, luonnon kulkemiseen. Kevätkukinta on ollut reilut kaksi viikkoa myöhässä. Kevät on antanut odottaa itseään. Vielä maaliskuussakin ovat sateiset päivät seuranneet toistaan, lämpötila on juuri ja juuri ylettynyt yli kymmenen asteen. Harmaa, painava pilvipeitto on levittäytynyt lähelle maanpintaa.

Sitten seurasi muutama hiukan lämpimämpi aurinkoinen päivä, ja luonto vaikutti päättäneen talven olevan ohi: valtava kukkien puhkeaminen tapahtui aivan viime viikon aikana. Esiinpuhkeavat kukat näyttävät nyt voimakkailta, ehkä aavistuksen tavallista lyhemmiltä, mutta suuremmilta ja kirkkaammilta. Vai onko kuvitelma niitä odottaneen katsojan silmissä!

Kävimme alkuviikosta Eloundan kukkakedoilla kuvaamassa. Niin monet vanhat kukkaystävät ovat täällä taas. En koskaan väsy toivottamaan niitä kaikkia tervetulleiksi vuosi toisensa jälkeen. Niinpä laitan tähän kevätkavalkadin retkemme kuvasaaliista. Ehkäpä et sinäkään lukija väsy niiden katsomiseen vuosi toisensa jälkeen niiden ilmestyessä taas tänne blogiini.

Reput on pakattu, vaellussauvat haettu talvisäilöstä, auton nokka käännetty kohti saaren itäosia. Pari päivää sitten näimme ensimmäiset pääskyset. Huomenna laskeutuvat ensimmäiset keväänkulkijat aurinkoiselle Kreetalle. Laitan terveisiä
poluilta!

Kreetaterveisin
Anna Meurling

You may also like...

10 Responses

 1. SillaM sanoo:

  Kiitos kun veit meidän Kreetan kukkakedoille! Näihin kuviin ei väsy!

 2. Aino S sanoo:

  Kiitos kauniista kuvista ..Oli mukava lueskella tekstiäsi ja taas iski valtava ikävä Kreetalle…

 3. Päksy sanoo:

  Kiitos Anna, näihin kuviin ei tosiaankaan kyllästy. Tuovat toiveikkaan tuulahduksen tulevasta kesästä myös tänne lumien keskelle. Ja jospa vielä tuokokuullekin riittäisi siellä kukkaloistoa.

 4. Anu sanoo:

  Kiitos kuvista, Kreetan kukkien katsomiseen ei todellakaan kyllästy! Ei vain malttaisi odottaa vielä kuukauden verran, että pääsee sinne ihan livenä ihastelemaan luontoa. Onnea ja iloa keväisille poluille!

 5. liisa sanoo:

  miten kaunista voikaan olla, pitkän ja harmaan talven jälkeen kukat ovat niin kauniita. haaaveissa on tulla Keetalle huhti-toukokuussa, jospa silloinkin olisi vielä kukkia ihasteltavana vuorilla! olemme aina olleet syksyllä siellä ja luonnon kukat ovat olleet aika vähissä. Kiitos sinulle, että jaksat aina ilahduttaa kirjoituksillasi ja kuvillasi meitä kaipuussa olevia Kreetan uutisilla.

  vielä kukki

 6. Liisa sanoo:

  Mitä ovat nuo valtoimenaan levittäytyvät siniset kukat?

 7. Anne sanoo:

  Sama kysymys koskien sinisiä kukkia? Vetävät puoleensa, haluan sinne 🙂

 8. anna sanoo:

  Liisa: Kukat ovat kruunuvuokkoja, anemoneja, Anemone coronaria.

 9. Finlandeza sanoo:

  Kiitos, Anna, että olet taas kirjoittanut! Kuinka monta kertaa ehdinkään käydä kurkkaamassa blogiasi edellisen kirjoituksesi jälkeen. Ihania kuvia, niihin ei väsy!

 10. Riina ja Henkka sanoo:

  Kiitos! Olla lämmöllä muistettu viime keväistä matka. Kiitos kauniista kuvista. Halit ja voimia teille. Olti pargassa viikonverran toukokuussa. Riina ja Henkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *